Máte zájem o naše služby? Pošlete nám nezávaznou
poptávkuPodlahové systémy Sikafloor® Purcem®
Podlahy Sikafloor® Purcem® jsou velmi vhodné pro prostory s extrémním teplotním a mechanickým zatížením. Cementové stěrky těchto výjimečně odolných podlah jsou modifikovány polyuretanovou pryskyřicí a jsou vhodné pro pekárny, mrazírny, chladírny, mlékárenské a sýrařské provozy, jatka a maso zpracující závody, pivovary, vinařství, konzervárny, pivovary a další provozy, ve kterých je podlaha odolná vůči teplotním šokům nutností.
Proč podlahové systémy Sikafloor® Purcem®?
Podlahové systémy Sikafloor® Purcem® poskytují ideální úpravu povrchu pro potravinářský průmysl. Jsou vhodné i pro mokré provozy a odolávají obroušení, teplotním šokům i chemickému zatížení. Podlahy je navíc možné intenzivně čistit párou a chemickými prostředky. Splňují také nejpřísnější hygienické normy a mají atest pro přímý styk s potravinami. Podlahové systémy Sikafloor® Purcem® nezapáchají a nemají proto žádný vliv na skladované potraviny.
Výhody povrchů xxx
- ·Aplikace možná již 7. den po betonáži
- ·Protiskluznost: R 10, R 11, R 12, R 13
- ·Vysoká chemická odolnost - viz Chemické odolnosti výrobků Sikafloor® a Sikafloor® 22 PurCem® - Odolnost vůči vybraným chemickým látkám
- ·Tloušťka vrstvy 3, 4,5, 6, 9 mm podle teplotního zatížení
- ·Rychlá jednostupňová aplikace
- ·Odolnost proti teplotním šokům -40 až + 160°C(bod měknutí 180°C)
- ·Velmi vysoká mechanická odolnost
- ·Vynikající chemická odolnost vůči široké škále organických a anorganických kyselin, alkálií, aminu, solí a rozpouštědlům
- ·Splňují přísné hygienické normy a mají atest pro přímý styk s potravinami, neobsahují organické těkavé látky ani škodlivý zápach a nemají proto vliv na skladované potraviny
- ·Rychlé vytvrzování, již po 12 hodinách pochůzné, plný provoz po 18 hodinách
- ·Bezesparý systém, pracovní spáry není nutné přiznávat, pokud nejsou řešeny projektem
- ·Vyšší pevnost v tahu než beton
- ·Protiskluzná, přirozená dekorativní úprava poskytuje protiskluznou funkci, možnost volitelné struktury povrchu
- ·Podobný součinitel tepelné roztažnosti jako beton, při běžném namáhání spolupůsobí s podkladem, což umožňuje udržet všechny jeho vlastnosti v širokém rozsahu teplot od -40 °C do +160 °C, čistitelný parou
- ·Vysoká odolnost proti opotřebení díky robustnímu plnivu
Ekonomické řešení pro méně náročné provozy
Hledáte cenově dostupnou variantu podlah pro mokrý nebo suchý provoz? Ideální možností jsou pak podlahy z epoxidových pryskyřic. Povrchy těchto podlah jsou rovněž vysoce hygienické, mechanicky i chemicky velmi odolné a nenáročné na údržbu. Tyto podlahové systémy však neodolávají teplotním šokům a vlhkost podkladu pro realizaci by neměla přesahovat 4%.
Základní varianty
- ·Hladký lesklý povrch
- ·Protiskluzný povrch
Obě možnosti povrchů mají součinitel smykového tření ≥ 0,6 za sucha i za mokra. Tento typ materiálu umožňuje přizpůsobení se potřebám zákazníka do té míry, že lze zhotovit podlahy prosypané křemičitým pískem s volitelnou strukturou, dle použité frakce kameniva, nebo samonivelační hladké jednobarevné, se vsypem barevných chipsů, nebo barevných kamínků + vrchní lak.
Těsnění podlahových a stěnových spár
Pro těsnění pracovních, dilatujících podlahových i stěnových spár používáme speciální trvale pružné tmely.
Barvy podlah do extrémně namáhaných prostor
Podlahy nabízíme v široké škále barev. Pro povrchy do extrémně namáhaných prostor si můžete vybrat z devíti odstínů. Pro povrchy podlah na bázi epoxidové pryskyřice jak dispozici množství barev v odstínech RAL.
Stáhnout více informací: Systémy Sika pro potravinářské provozy
Kontaktujte nás
Položky označené * jsou povinné.